Késői reakció gyógyulás

Szolgáltatások

 

 

 

BIOREZONANCIA SZÁMÍTÓGÉPES VIZSGÁLAT - BIOREZONANCIA KEZELÉS, BIOREZONANCIA VIZSGÁLAT - KEZELÉS ESZKÖZE

Biorezonancia számítógépes vizsgálat és a Biorezonancia kezelés rövid bemutatása

A Biorezonancia számítógépes vizsgálat és kezelés jövője: A XXI. század energetikai technikai eszközös vizsgálati -és gyógyászati kezelés menete a következőképpen fog lezajlani: Tessék kérem helyet foglalni (vagy lefeküdni), pihenni, és mindjárt végrehajtjuk Önnek a polarizálást, a technikai eszközös teljes Biorezonancia - bioenergetikai regenerációt, harmonizációt, aztán majd 11 év múlva, ha gondolja, újra találkozunk! Nos, a számítógépes Biorezonancia vizsgálat és kezelés már ezt a fejlődési irányvonalat, azaz az energetikai harmonizációt követi, és célként is ezt a fejlődési trendet tűzte ki maga elé!

Biorezonancia számítógépes vizsgálat során a legtermészetesebb és legkímélőbb módon kapunk betekintést a szervezetben zajló energetikai, anyagcsere folyamatokról. A számítógépes Biorezonancia vizsgálat és kezelés fájdalommentesen, külső eszköz vagy vegyi anyag behatásától mentesen végezhető. Fizikálisan is úgy érezhetjük magunkat közben, mintha csak egy EKG vizsgálaton vennénk részt. Sőt, ezalatt kifejezetten kellemesen érzi magát a gyógyuló, hiszen egyrészt azonnal érzékeli az energia jótékony hatását, másrészt relaxált állapotba kerül. Végre „igazoltan” pihenhet :-))! A gyermekek számára is ezért, különösen kíméletes és ajánlott a számítógépes Biorezonancia vizsgálat és kezelési módszer.

A Biorezonancia számítógépes vizsgálat és energetikai harmonizáció (és a különböző bioenergetikai / alternatív gyógymódok) azonban csak kiegészítő információt és kiegészítő - támogató energetikai kezelést biztosít a medicinális állapotfelmérésben - diagnosztikában, és medicinális terápiában. A Biorezonancia energetikai kezelés által a közérzet javulási - gyógyulási folyamat fokozható.

A Biorezonancia számítógépes vizsgálat és energetikai kezelés
NEM helyettesítheti, nem "írhatja felül" és nem válthatja ki a szükséges medicinális diagnosztikát és annak módszereit, ill. a szükséges orvos-gyógyászati terápiát - kezelést! Tumoros elváltozások- folyamatok egyértelmű beazonosítására - diagnosztizálására, vagy önálló gyógykezelésére NEM alkalmas a Biorezonancia számítógépes vizsgálat és energetikai kezelés!

Biorezonancia vizsgálat és a szervezet elektromágneses, bio-kommunikációs rendszere

A szervezetben az anyagcsere folyamatok irányítása elektromágneses jelekkel történik. Ezen jelek összessége másodpercenként ezermilliárdnyi, melyek egészséges átvitel során akadálytalanul közvetítik az információkat. Blokkolódás esetén azonban megbomlik az egyenletes információáramlás (jeltovábbítás), és betegség esetén ezt az energetikai, anyagcsere folyamatban bekövetkező változást, eltolódást észleljük, érzékeljük (illetve érzékeli a biorezonancia készülék is), mint fizikai tünetet.

Képen termográfiai kép: az emberi test hőtérképének elkészítése, mérése az infravörös tartományú elektromágneses kisugárzáson lapul.

Testünk minden egyes sejtje piciny elektromágneses egység, amely külső energia hatására elektromos impulzusokkal reagál, vagyis kommunikál. A hormonális és idegi irányítás mellett, tehát van egy elektromágneses bio-kommunikációs irányítórendszerünk is, amely a sejtek biokémiai folyamatainak összehangolásáért felelős. Ennek mérhető elektromos tevékenységéből következtetni lehet a szervezetben végbemenő folyamatok állapotára, a számítógépes Biorezonancia vizsgálattal.

Biorezonancia kezelés vizsgálati módszere, Biorezonancia vizsgálat - kezelés eszköze és folyamatának teljes leírása

Biorezonancia vizsgálat és kezelés során elektromágneses jelekkel, tehát a szervezet számára ismert, természetes jelekkel kérdezzük le az információkat (rezonancia /lat./: valamely testnek a rezgéskeltő forrással azonos rezgésszámú (lengésidejű, fordulatszámú) mozgása /rezgése, lengése/, rezonátor /lat./: a környezet bizonyos rezgésszámú rezgéseit átvevő tárgy, a rezgésszám vizsgálatokra szolgáló berendezés, lásd. még: elektromágneses tér).

A vizsgálat és kezelés során a szervezet számára megfelelően és érthetően tesszük fel a kérdést, melyre azonos formában válaszol, anélkül azonban, hogy agresszív behatásként értelmezné e „beavatkozást”. Ugyanilyen természetességgel és hatékonyan veszi át a szervezet a korrigáló mágneses rezonanciát. Biorezonancia számítógépes vizsgálat és kezelés során túladagolás, vagy mellékhatások nem jönnek létre, mert a sejtek csak annyi energiát (és információt) vesznek magukhoz, amennyire szükségük van az egyensúly, harmónia be-illetve visszaállításához. A kézfogás elvén működik a számítógépes Biorezonancia eljárás, mintegy biztosítva a folyamatos, és pontos információáramlást a Biorezonancia készülék és a szervezet között.

A szervezet teljes energetikai, egészségi állapotának feltérképezése a QUANTUM MED.C.I. diagnosztikai és terápiás Biorezonancia készülékkel (számítógéppel) történik. Biológiai, quantumfizikai és orvosi kutatások során jött létre ez a Biorezonancia vizsgálati és kezelési technika, melyet aztán a Nasa kutatógárdája fejlesztett tovább.

A számítógépes Biorezonancia vizsgálat és kezelés tehát nem azon paramedicina körébe tartozó kezelési módszer, melynek hatásosságában hinni kell ahhoz, hogy a hatás megmutatkozzon. A számítógépes Biorezonancia készülék több mint 8000 szubsztancia (gombák, baktériumok, vírusok, vegyi anyagok, betegségek, stb.) eltérést vizsgál.

A számítógép rezgésfelvevői azok az elektródák, melyeket a kezelt csuklójára, bokájára és fejére illesztünk fel. Így 5 perc leforgása alatt veszi át és értelmezi a számítógép a szervezet által adott válaszokat azokra a kérdésekre, melyeket a tesztkérdésekkel teszünk fel. A szervezetben zajló bármilyen kóros aktivitás, eltolódás sejtszinten (DNS szinten) történik, illetve a sejtekben zajló mágneses frekvenciák zavarában rejlik.

Biorezonancia számítógépes vizsgálat és kezelés során elektromágneses ingadozást veszünk fel az elektródák és elektromos kábelek segítségével. E jeleket speciális módon moduláljuk, kóros és fiziológiai összetevőire bontjuk, majd ahol kóros eltérés jelentkezett, ott az egyensúlyt visszaállító, módosított jeleket küldjük vissza a szervezet számára.

Biorezonancia kezelés prevenciós és a méregtelenítő funkciói

Biorezonancia számítógépes vizsgálat és kezelés során nemcsak az energiát vesztett sejtek részesülnek az energiatöbbletben, hanem az aktív, egészséges sejtek is, tovább támogatva ezzel az öngyógyító rendszer egészét. A szervezet válaszinformációit (rezgésszintje, energetikai folyamatai, blokkjai) a számítógép prioritási, fontossági sorrendbe állítja, így a vizsgálat és kezelés során az is nyilvánvaló lesz mindjárt számunkra, hogy mely területen van a legnagyobb energetikai eltolódás. Azaz, mely terület a legbetegebb. Még lényegesebb, hogy a számítógépes Biorezonancia vizsgálati módszer során már azokról az eltérésekről is kapunk információt, amelyek oly „csekélyek”, hogy még fizikálisan nem is érezhetőek, azaz még nem okoznak számunkra észlelhető tüneteket.

És itt megvalósul a Biorezonancia vizsgálattal a MEGELŐZÉS egyik legnagyszerűbb lehetősége! Láthatjuk hogy már „készülődik” valami, valahol energetikai eltolódás kezdődik, és időben közbe tudunk lépni. Ekkor tudjuk a Biorezonancia kezeléssel legrövidebb idő alatt és a leghatékonyabban harmonizálni az adott területet, ill. az egész szervezetet.

A Biorezonancia vizsgálat és kezelés lényege, élettani hatása, a szervezet energetikai egyensúlyba hozása, energetikai feltöltése. A bioenergetikai egyensúlyozás mellett, kiemelten fontos terápia a MÉREGTELENÍTÉSI funkció. Minden vizsgálat és kezelés során megtörténik a méregtelenítő terápia, tehermentesítve ezzel minden sejt funkcióját!

Számítógépes Biorezonancia vizsgálat és kezelés során célzottan és hatékonyan korrigálhatóak az energiahiányos területek, mely után kiegészítő Bioenergetikai gyógymódokkal (-Bioenergetikai vizsgálat és bioenergetikai harmonizáció, Radiesztézia, Homeopátia, Schüssler-só terápia, gyógynövények, Vízterápia, gyógyhatású táplálkozás-kiegészítők, probiotikumok, Kolloid oldat terápia, bioenergetikai mozgásgyakorlatok, bioenergetikai táplálkozás útmutató, Colon-hydro-terápia, stb.) tovább fokozható a szervezet öngyógyító rendszerének támogatása.

Azonban a Kapcsolatteremtő " Gyógyítás " - Gyógyulás (Reconnective Healing®), és a Kapcsolatteremtési folyamat (The Reconnection® folyamat), mint "manuális" Bioenergetikai harmonizáció, önállóan aktivizálhatja az öngyógyító rendszer regeneráló funkcióját, külön hatóanyag / technikai eszközös és egyéb terápiás beavatkozás nélkül az egyén saját Benső energia felvétele és energetikai átrendeződése, rezgésszint emelkedése és kapcsolódása által. A XXI. század egyik legmagasabb szintű ön- gyógyító technikáját és lehetőségét a Kapcsolatteremtő " Gyógyító "- Új Energia, a magasabb szintű Gyógyító Kvantum húrokra való rákapcsolódással - szinkronizációval valósítja meg multidimenzionális és DNS szinten!

Biorezonancia vizsgálat célja

 • Megelőzés: panaszmentes páciensek bioenergetikai, egészségügyi állapotfelmérése, rizikófaktorok kiszűrése
 • Méregtelenítés
 • Stressz hatás kimutatása
 • Bakteriális, vírusos fertőzések kiszűrése
 • Gombás betegségek kiszűrése (pl: Candidabetegség)
 • Parazita fertőzöttség, ételfertőzöttség kimutatása
 • Különböző allergiák kimutatása
 • Táplálkozási hiányok (vitaminok, ásványi anyagok, enzimek) kimutatása
 • Krónikus gócpontok, rejtett gyulladások felderítése (pl. mandula, fogak)
 • Gyógyszerek hatásainak mérése
 • Fogászati anyagok tesztelése (amalgám-higany), a legmegfelelőbb anyag kiválasztása
 • Rejtett panaszok, zavarok hátterének felderítése (pl. nehézfém mérgezés)
 • Mozgásszervi panaszok szűrése
 • Emésztőrendszer, immunrendszer, keringési rendszer állapotának feltérképezése
 • Cukorbetegség kiszűrése
 • Feel-good biorezonancia terápia (érezze jobban magát)
 • Fogyókúra-program

Biorezonancia vizsgálat és kezelés milyen tünetek esetén javasolt

 • Akut és krónikus fájdalmak, gyulladásos folyamatok esetén
 • Allergiás bőrgyulladások, ekcéma, pikkelysömör, gyulladásos-pattanásos bőr esetén
 • Asztma, szénanátha fennállásakor
 • Menstruációs fájdalmak, vérzési zavarok, megtermékenyülési nehézségek esetén
 • Klimaxos panaszok esetén
 • Impotencia, szexuális problémák esetén
 • Vizelési panaszok esetén
 • Emésztési zavarok (a Refluxbetegség!), székelési nehézségek, puffadások fennállásakor
 • Migrén, fejfájások esetén
 • Keringési zavarok, érgyulladások esetén
 • Izületi, reumatikus, gerinc fájdalmak panaszán
 • Lumbágó esetén
 • Műtét, sérülések utáni rehabilitáció céljából
 • Zúzódások, húzódások esetén
 • Hajhullás-fokozott kopaszodás esetén
 • Függőség és szenvedélybetegségek fennállásakor
 • Kimerültség, fáradékonyság esetén
 • Alvászavarok problémája esetén
 • Hormonális problémák fennállásakor (fogyás, hízás, fokozott szívverés, fokozott izzadás, stb.)
 • Depresszív lelkiállapotban
 • Cukorbetegség és mellékhatásainak esetén
 • Fogyási nehézségek esetén (hiába fogyókúrázom, nem fogyok.. okainak felderítése és a fogyókúra program alkalmazása)
 • Hirtelen történő, indokolatlan fogyás esetén
 • Bulémia esetén
 • Túlzott ínyvérzés esetén
 • Prevenció, méregtelenítés céljából

Biorezonancia vizsgálat és kezelés kritériumai, a felkészülés

Biorezonancia számítógépes vizsgálat és Biorezonancia kezelés mikor nem ajánlott és végezhető / kritériumok /

 • Pacemaker behelyezése esetén
 • Epilepszia, skizofrénia fennállása esetén
 • Akut, magas lázas állapotban
 • Többszöri infarktus esetén
 • Akut, cseppfertőzéssel terjedő fertőző betegségek esetén

Biorezonancia vizsgálatra és kezelésre való felkészülés

 • Két órával a Biorezonancia vizsgálat előtt lehetőleg már ne étkezzen (kivéve cukorbetegség esetén)!
 • A Biorezonancia mérés napján ne fogyasszon stimuláló, serkentő, nyugtató, altató szereket!
 • Kérem, szíveskedjen magával hozni a rendszeresen szedett gyógyszereit!
 • Vitaminjait és a nem életszükségletű gyógyszereit, ha lehet, ne szedje be a Biorezonancia vizsgálat napján!
 • Fogyasszon elégséges folyadékot a nap folyamán (és a Biorezonancia kezelés után is)!
 • Kérem, hogy hozza magával az esetleges zárójelentéseit, orvosi utasításait! A Biorezonancia (és bioenergetikai) kezelések során nem avatkozom be az orvos által előírt terápiába, gyógyszerelésbe, együttműködve, kiegészítve alkalmazom a gyógyhatású készítményeket és terápiát (szemléletmód).
 • Ne krémezze, olajozza, dezodorozza be bőrét, ha lehet arcvizet se használjon!
 • Az elsődleges teljes Biorezonancia vizsgálat 1 órát vesz igénybe Öntől, kérem, zárjon ki mindent, és nyugodtan szánja önmagára ezt az időt!

 

Ayurvédikus masszázs

Testi, lelki és szellemi egészségünk megőrzésére nemcsak azért érdemes időt szakítanunk, hogy elkerüljenek a betegségek. Ha hosszú időn keresztül energikus és fitt szeretne maradni és mérsékelni szeretné az Önre nehezedő stressz negatív hatásait, vigyáznia kell magára.

Ha hallgat teste és lelke jelzéseire, és megadja szervezetének a kikapcsolódáshoz, regenerálódáshoz szükséges időt, biztos lehet abban, hogy nagyon sokat tett egészsége megőrzése érdekében.

 

A masszázs, így a meleg olajos ayurvédikus masszázs is kedvező hatással van a közérzetre:

- segít megbirkózni a napi stresszel

- javítja a vérkeringést

- oldja az izomfeszültségeket

- enyhíti az ízületi problémákat

- serkenti az emésztőrendszer működését

- segíti a szervezet méregtelenítését

 

Hívjon bizalommal, ha     70/349 8384    70/349 8362

- fáj a nyaka, dereka és háta

- ízületi problémái vannak

- gyakori fejfájás kínozza

- gyakran ideges és feszült

- emésztési problémái vannak

- alvászavarokkal küszködik

 

Őrizze meg egészségét, fiatalságát és életerejét!

Ebben segít az ayurvédikus masszázs.

 

 

 

 

 

Mobil pezsgőfürdők

 

Termékünk bármely otthoni fürdőkádba utólag telepíthető házi szanatórium.

 • mozgásszervi problémákra
 • reumatikus- és izületi fájdalmakra
 • meszesedésre és  kopásra
 • izombántalmakra
 • vérellátási zavarokra
 • a nagyobb oxigén jelenlét gyógyító hatást fejt ki
 • nyugtatja az idegrendszert
 • jobb vérkeringést eredményez
 • érszűkületi problémák kezelésére
 • hozzájárul a frissesség és fiatalosság megőrzéséhez

 

DE Nálunk a Rendelőben is igénybe veheti, telefonáljon, a 70/ 349-6384, 70/ 349 8362-es telefonra!!!!!

 

 

 

Nyirokcsizma

A narancsbőr és a seprűvénák eltűntetésére, a 'dagadt-láb' szindróma kezelésére.

Ha nem elég hatékony a fogyókúrád, ha méregtelenítésre van szükséged, ha a sok állástól vagy üléstől bedagad, ödémás lesz a lábad, a feszítő fájdalom már kezd elviselhetetlenné válni, akkor most itt a megoldás. A nyirokcsizma és a vadgesztenye érfal-erősítő hatóanyaga felrázza a nyirokkeringésed és enyhíti a tüneteidet fél óra alatt.

A nyirokcsizma alá hűtő vagy fűtő hatású pakolást helyezünk, majd hogy minél mélyebben bekerüljön a hatóanyag befóliázzuk. A kezelés során a felgyülemlett ödéma bekerül a nyirokrendszerbe, kiválasztásra kerül, és kiürül a szervezetből. Így a láb megkönnyebbül, az ödéma felszívódik, s a feszítő fájdalom megszűnik. A bőr alatti zsírszövetek ödémája, vagyis a cellulit is azért kezelhető nyirokcsizmával hatékonyan, mert a sejtekben felhalmozódott toxikus anyagok és az azokra épülő víz visszaszívásra kerül. A kezelés kimondottan jóleső, relaxáló hatású, frissítő hatása azonnal érezhető.

A nyirokcsizma hosszú távon segítséget nyújt a visszér problémákkal küszködöknek, erősíti a vénákat, az erek falát edzi, rugalmasságát növeli, megelőzheti a trombózis kialakulását, csökkenti az érfalakban lerakódott meszes pakkokat, beindítja a méregtelenítési folyamatokat. Az esztétikai kezelések hatékony kiegészítője, azok a nyirokmasszázs nélkül lassan vagy egyáltalán nem hoznak jelentős változást. Ez a klinikailag igazolt nyirokmasszázs technika, a manuális nyirokelvezető masszázsnál nagyságrendekkel eredményesebb.

A kezelés segítséget nyújt a következő panaszokban is: cellulit,  megereszkedett bőr, zsírödéma, zsírleszívás utáni rehabilitáció, lábadozás, regeneráció, köszvény, ízületi gyulladás.

Bővebben a nyirokcsizma működéséről.

A kezelés időtartama: 30 perc a lábra és hasra, 20 perc a karra.

Ár: 3.000 Ft  láb, has / 30 perc

2.000 Ft  kar / 20 perc

5.000 Ft  láb, has, kar / 50 perc

kedvezményes bérlet: 18.000 Ft 6+1 alkalom láb, has

                                 12.000 Ft 6+1 alkalom kar

                                 30.000 Ft 6+1 alkalom láb, has, kar

 

 

 

Még mindig szenved a narancsbőrtől?

Tüntesse el a narancsbőrt véglegesen!

A cellulittal érintett terület mérete jelentősen csökkenthető, fogyókúra nélkül is.
 

Már nem hisz a fogyókúrák ígéreteiben?

Csökkentse súlyát megerőltető diéta nélkül!

Tartós fogyás kellemes körülmények között, idegeskedés és edzés nélkül.
 

Tartós méregtelenítésre vágyik?

Tisztítsa szervezetét hatékonyan éhezés nélkül!

Tartós eredményt érhet el, éhezés, koplalás és idegeskedés nélkül.
 

Felemészti mindennapjait a stressz?

Leszámolhat a stressz káros következményeivel!

Tartós stresszoldást ajánlunk gyógyszerek és kompromisszumok nélkül.
Bővebben »   Bővebben »   Bővebben »   Bővebben »
fekvőszaunák  

A Napsugárszaunákról

A napsugárszauna a naphő erejével megsokszorozza és otthonába viszi a napozás és a szaunázás jótékony hatásait, miközben megvédi azok káros következményeitől.
 
A napsugárszaunázás élményét korlátok nélkül élvezheti. A napozás során Önre leselkedő káros ultraibolya sugarakkal vagy a soláriumokban sugárzott UV fénnyel ellentétben a távoli-infravörös sugaraknak nincs semmilyen negatív élettani hatásuk. A napsugárszunában akár órákon át kényeztetheti magát káros következmények és mellékhatások nélkül.

A napsugárszaunák széles választékából mindenki megtalálja az igényeinek és lehetőségeinek leginkább megfelelő típust és méretet.
 
Bővebben »
napsugárszauna logo

 

 

GYÓGYNÖVÉNYTERÁPIA

Gyógynövényterápia

Gyógynövény - a természetes hatóanyag

A gyógynövényekben a természet gyógyító ősereje rejlik. Áldásos hatásukba vetett bizalom, a nagyszerű tapasztalatok és a szélesebb körű ismertetésük lelkes közönséget szerzett a növényi gyógyeljárásoknak, sőt az orvosok és az egyetemi orvostudomány számos jeles képviselője is elismeri ennek az irányzatnak a tudományosságát, alaposságát és hatékonyságát.

A XIX. század végén a vegyi szerekben való mámoros tobzódás idejét éltük, amikor az a nézet uralkodott a tudományos orvosi világban, hogy a mindent megváltó gyógyszer csak a kémiai konyha retortájából kerülhet ki. Ennek hatására sokszáz gyógyszer került a piacra, az orvosok kezébe de rövid idő múlva, mint teljesen haszontalan, sőt leginkább ártalmas, ismét eltűnt.

A vegyi nagyipar még ma is teljes készültséggel, hatalmas tőkével, dicshimnuszokkal - óriási reklámhadjáratokkal - kíséri világ-kreációit. Szomorú, hogy még ma is akadnak tudományosan felkészült orvostársaságok, magukat komolynak hirdető gyógyintézmények, amelyek szó nélkül "bedőlnek" a hangzatos reklámnak. Vagy talán nem dőlnek be ezeknek, hanem a könnyebb ellenállás irányába haladva, rossz kompromisszumot kötnek az igazi gyógyítás kárára.

gyógynövényA publikum nagy része azonban megelégelte a "kísérleti nyúl" szerepét és egyértelműen foglalt állást: elég volt a sok méregből, mi a természetes gyógymódot választjuk.

A természetes gyógymódok betegség és gyógyítás szemlélete

A természetes gyógymód a betegséget, annak kitörését a normális életfeltételek - lelki és fizikai - jelentős elváltozására és azokra a kihatásokra vezeti vissza, melyet ezek a változások az egész szervezetben okoznak.

A betegség keletkezésének ilyetén elgondolása arra a megállapításra kell, hogy késztessen minket, hogy a betegség leküzdésére irányuló orvoslás csak azokat a természeti törvényeket, erőket és csak azokat a természetből nyert anyagokat ismerje el hatásos gyógyszerként, melyek a szervezetbe jutva, ott felszívódva egyedül is képesek arra, hogy hatásukat kifejtve, a testet épségben megtartsák.

Ezek a természeti erők: a hideg, a meleg, a világosság, a levegő, a víz, a természetből vett tápanyagok - ásványi, növényi és állati eredetű anyagok - valamint ezen anyagok feldolgozására szükséges testi erő: a légzés, a mozgás és az emésztés.

A különböző gyógynövények önálló és együttes hatása a szervezetre

Később az orvostársadalom is rájött, - persze a pacientúra is ösztönözte őket - amikor a vegyi gyógyszerekkel való kezelés hatására nem várt zavarok jelentkeztek, hogy érdemes visszatérni a gyógynövényekhez, illetve azok főzetéhez, kivonataihoz.

Ekkor azt tapasztalták, hogy magával a gyógynövénnyel - valamilyen formában - kezelve a beteget, kiegyenlítőbb, maradandóbb és mellékhatás-mentesebb gyógyulás, illetve hatás érhető el.

Bebizonyosodott az a Bürghi-féle gyógynövény-elmélet is, mely szerint ha több hasonló hatású gyógynövényt keverünk össze, a keverék hatása sokoldalúbb és hatékonyabb mint a csak egyetlen gyógynövényből készült, hasonló hatású, ugyanolyan mennyiségű kivonat. Vagyis a hatás nem az egyes füvek, alkotórészek összegével egyenlő, hanem azt jóval felülmúlja.

gyógynövényAz erős hatású - mérgező anyagot is tartalmazó - gyógynövényeknél azonban más a helyzet. Ezek a betegség tüneteire vannak hatással és nem hatnak az általános állapotra, s a betegséget leginkább okozó anyagcsere-zavarra, az összetételében beteggé lett vérre és testszövetre.

De még ezek a gyógynövények is jobbak mint a belőlük nyert - vagy szintetikusan előállított - puszta hatóanyag-kivonat mert a teljes növény használata esetén a gyógynövényben meglévő plusz vegyületek sok káros mellékhatást kiküszöbölnek, míg az előbbiek esetén ez nem történik meg.

A méreganyagokat nem tartalmazó gyógynövények viszont olyan anyagokat visznek be a szervezetbe, melyek normál körülmények között is megvannak az egészséges testben, - mert a jelenlétük létszükséglet - de, amelyek a test beteges állapotában megfogytak vagy teljesen hiányoznak, esetleg elváltoztak. Leginkább ez utóbbi gyógynövényeket állítja a szolgálatába a Phytotherápia, a gyógynövényekkel való gyógyítás.

Első megközelítésben a gyógynövények felhasználása egyszerű és rendszerint igen hatásos, mert kiválasztó képessége folytán kedvezően idézi elő a betegséget legtöbbször okozó méreganyagok eltávolítását a szervezetből.

A gyógynövények hatását vizsgálva arra az eredményre jutottak, hogy míg az egyik növény a test egyik szövetanyagával, a másik növény a testszövet másik részével van rokonságban az összetétele révén. Ezáltal a gyógynövények hatóanyagai a vele rokon testszövetre ösztönzőleg, serkentőleg hatnak, amellett, hogy a szövet sejtjeinek táplálékot nyújtanak.

A méreganyagot tartalmazó gyógynövény is lehet szervműködést fokozó hatású, azonban a sejtet nem táplálja, mert a sejt munkáját, teljesítményét kierőszakolja. Ez erőt, energiát von el a sejttől, ami az adott szövetrész legyengülését eredményezi. Néha persze még ilyen áron is megéri e növényeket használni mert ezeket sokszor súlyos, előrehaladott állapotú kórfolyamatoknál használják, legtöbbször gyógyszerek hatóanyagaként. Ebben az esetben jobb megoldás ha az egész gyógynövény minden vegyületét tartalmazza a gyógyszer, a fent említett okok miatt.

gyógynövényekA gyógynövények kiválasztása

A gyógynövények kiválasztása és mennyisége különböző és változó lehet. Nem elsőrendű fontosságú a betegség neve, mert a különböző tünetekkel rendelkező betegeknél a növények is különbözőek lehetnek.

Igen sok gyógynövénnyel rendelkezünk, a gyakorlat és a tapasztalat segít megtalálni a megfelelőket. Az érintett szervekre ható gyógynövények mellett az anyagcsere javítására is mindig tekintettel kell lennünk.

Nincs olyan betegség ugyanis, amely az egész szervezettől teljesen függetlenül fejlődne ki és teljesen elhatárolva, az adott szövetbe ágyazná magát.

A gyógynövényterápia időtartama függ a betegségtől, a beteg pillanatnyi testi-lelki állapotától, és a gyógynövény terápiára való fogékonyságától

A növényi gyógymódnak tehát lényegében az a célja, hogy a szervezetben fennálló megbomlott egyensúlyi állapotokat harmonizálja és a természetes öngyógyító képességet támogassa és fenntartsa.

Gyógynövényterápiával gyógyítható betegségek:

Minden természetgyógyászati ág esetén vannak olyan betegségek, amelyeket természetgyógyászati módszerekkel - kizárólag vagy ajánlottan - kiegészítő kezelésként (k.k.) lehet alkalmazni. Ezt minden esetben jelezni fogom az adott betegségnél.
Ettől függetlenül a természetgyógyászati kezelések önmagukban is hatékonyak - bár lassúbb a gyógyulás mint a gyógyszeres kezelés esetén - de más természetes gyógymódokkal kombinálva gyorsabb, mellékhatásmentes és teljesebb gyógyulás érhető el! Ezért írom oda a (k.k.) jelzést az egyes betegségekhez.

A természetgyógyászat ágai közül a gyógynövényekkel, ill. a belőlük nyert illóolajok segítségével érhető el az egyik legszélesebb körű gyógyítás.

 

Emésztőrendszeri problémák:

- étvágytalanság,
- puffadás
- székrekedés
- hasmenés
- máj-, és epebántalmak, epekövek
- gyomorfájdalmak
- gyomor- ill. nyombélfekély (k.k.)
- hajhullás (legtöbbször emésztőrendszeri okra vezethető vissza)

Szív- és Érrendszeri betegségek:

- szívritmuszavar(k.k.)
- szívgyengeség, (k.k.)
- szívidegesség, ( k.k.)
- érelmeszesedés
- visszérgyulladás
- aranyér

Légzőszervi rendellenességek:

- felső légúti gyulladások: megfázás, nátha, torokgyulladás, mandulagyulladás
- köhögés
- hörghurut
- tüdőgyulladás, (k.k.)
- asztma(k.k.)
- arc, és homloküreg gyulladás (k.k.)

Anyagcsere zavarok:

- köszvény
- cukorbetegség
- elhízás
- soványság

Allergiás betegségek

- szénanátha
- asztmatikus panaszok
- ételallergiák

Magas vérnyomás, alacsony vérnyomás

Daganatos betegségek (k.k.)

Immunerősítés (k.k.)

Mozgásszervi problémák

- lumbágó
- isiász
- izületi gyulladás, kopás, artrózis (k.k.)
- Bechterew kór (k.k.)

Bőrbetegségek:

- sebek(horzsolás, égés-, felfekvés) (k.k.)
- gennyes bőrkiütés
- pattanás (acne vulgaris)
- lábszárfekély (k.k.)
- ekcéma
- gombás bőrbetegségek,
- pikkelysömör (psoriasis)
- bőrgyulladás
- szemölcs

Ideg- és elmebetegségek

- fejfájás, migrén
- ideggyulladás
- alvásprobléma
- neurózis (k.k.)
- kimerültség
- rossz stressztűrő képesség
- Szklerózis Multiplex (k.k.)

Vizeletkiválasztó rendszer betegségei

- hólyaghurut
- hugyhólyag gyulladás
- vesegyulladás (k.k.)
- vesekő (k.k.)

Férfi- és női betegségek

- prosztataduzzanat
- prosztata gyulladás
- menstruációs zavarok
- petefészek gyulladás (k.k.)
- méhszájseb (k.k.)
- hüvelyi folyások (k.k.)

 

 

Keresés

Elérhetőség

R+R Reflexológia Kecskemét 6000 Pásthy Károly u. 6 1/1

A Rendelő csengőt kell nyomni
+36 06-70/349- 8384
+36 06-70/349 -8362